همه چیز درمورد خطوط پرسرعت یا ADSL
اینترنت ADSL چیست ؟
اگر بخواهیم کمی از زرق و برق تبلیغات اینترنت پرسرعت 4G و 4.5G اپراتورهای همراه فاصله بگیریم و زمان را کمی به عقب برگردانیم، قطعا با یک عبارت جذاب در حوزه اینترنت رو به رو می شویم: اینترنت ADSL .
احتمالاً صدای دینگ دینگ اتصال اینترنت Dial Up را به خاطر دارید. صدایی که بعید میدانم فردی در دهه 80 با کامپیوتر و دنیای اینترنت سر کار داشته و آن را نشنیده باشد. اینترنتی که با کلی شوق و ذوق و با خرید کارتهای شارژ تهیه میکردیم و پس از کسب اجازه برای قطع موقت تلفن منزل، میتوانستیم لحظاتی هر چند کوتاه ولی لذت بخش را با اینترنت حداکثر 56Kbps آن دوران بگذرانیم. سرعتی که شاید باورش برای نسل جدید کمی سخت باشد اما برای ما یک خاطره شیرین از آغاز ورود به یک دنیای دیگر بود: دنیای اینترنت.
بله، فناوریDial Up را میتوان تقریبا اولین درگاه ارتباطی ما با اینترنت دانست. هر چند به موازات آن اپراتورهای موبایل نیز سعی میکردند اینترنت GPRS را به مشترکان خود ارائه دهند، اما در آن دوران اینترنت کمی تخصصی تر از آن بود که نیاز افرادی باشد، که حداکثر استفاده از موبایلهای خود را استفاده از دوربینهای آن میدانستند.
پس از ورود و ارائه اینترنت Dial Up، به یکباره فناوری ای وارد زندگی ما شد که بسیار سر و صدا کرد. شرکتهای ارائه دهنده اینترنت تضمین میکردند که اینترنتی به شما ارائه میدهند که بدون قطعی تلفن بتوانید 24 ساعته به اینترنت متصل باشید و همزمان از اینترنت در کنار تلفن خود استفاده کنید. ویژگی که به تنهایی کافی بود تا سیل عظیمی از مردم به سمت دریافت این سرویس بشتابند. این سرویس که هنوز هم در کنار تمامی اینترنتهای جذاب نسل 3 و 4 موبایل حضوری موثر و فعال دارد، اینترنت ADSL نامیده می شود.
خطوط پرسرعت و یا خطوط ADSL واژه ای است که این روزها برسرزبانها است گرچه محدودیتها و برخی از مسایل فنی و قیمت خطوط ADSL این سرویس با ارزش در بین کاربران حرفه ای و نیمه حرفه ای ایرانی کمتر مورد توجه قرار دارد اما بازهم می توان گفت که ADSL حرف اول را می زند
ADSL یا خط دیجیتال نامتقارن از خانواده سرویسهای DSL است که بدون ایجاد خط جدید و با استفاده از پهنای باند استفاده نشده خط تلفن ارایه می شود این خطوط پرسرعت با نصب تجهیزاتی در مرکز تلفن کاربران واز سویی نصب مودم خاص در محل استقرار کاربر مورد استفاده قرار می گیرد از ویژگیهای این خطوط عدم استفاده از خط تلفن است بعبارتی دیگر در زمان استفاده ، تلفن کاربر اشغال نمی شود، هزینه های تلفن را به همراه ندارد و کاربر می تواند همزمان با اتصال ازخط تلفن خود استفاده کند و درهمین حال سرعتی معادل ۴۰ برابرخطوط عادی را داشته باشد کاربر تنها برای این خط به میانگین تنها ساعتی ۳۵۰۰ ریال تا ۵۰۰۰ ریال باید هزینه نماید درحالی که در اتصالهای معمولی همین میزان یعنی میانگین۳۵۰۰ ریال و همچنین ۳۵۰۰ ریال به ازای هرساعت بابت هزینه اتصال تلفن پرداخت می کند پس بی شک صرفه با خطوط ADSL است.
ADSL یکی از پیشرفته ترین های اینترنت در دنیا از لحاظ سرعت است.
اینترنت ADSL چگونه کار میکند ؟
تصویر مقابل شمایی از نحوه اتصالات را در ناحیه کاربر نمایش میدهد. پس از دریافت اشتراک اینترنت از شرکتهای اینترنتی، سیم تلفنی که وارد منزل شما میشود علاوه بر صوتی که از سمت مخابرات و برای برقراری تماسها میباشد، حاوی دادههای دیجیتال نیز میباشد. برای جداسازی صوت از داده، در اولین گام بر سر راه سیم تلفن یک اسپلیتر قرار میگیرد تا ورودی صوت و داده را به دو خروجی جداگانه صوت و داده تبدیل کند. سپس خروجی صوت به تلفن متصل میگردد تا مانند سابق بتوانید از خط تلفن تان تماس دریافت کنید و خروجی داده نیز به مودم متصل میگردد.
مودم ADSL اما بر خلاف مودمهای Dial Up تنها وظیفه مدلاسیون و تبدیل امواج آنالوگ به دیجیتال و بر عکس را ندارد. بلکه در کنار این وظیفه اصلی، مودمها میتوانند خدمات گوناگون و متنوعی را به کاربران ارائه دهند. خدماتی مانند ارائه دسترسی باسیم و بی سیم، امکان محدود کردن دسترسی، امکان اعتبارسنجی اشتراک کاربر بدون نیاز به اتصالات جداگونه در دستگاههای متصل به مودم، امکان ارائه دسترسی به تعداد دستگاههای متعدد و ... .
بنابراین اگر بخواهیم مسیر دادههای ارسالی از سمت کامپیوتر خود به اینترنت را بررسی کنیم، میتوان مسیر را بدین گونه شرح داد:
داده دیجیتالی ایجاد شده در کامپیوتر به سمت مودم فرستاده میشود، مودم داده را به امواج مناسب آنالوگ تبدیل کرده و به سمت اسپلیتر میفرستد، اسپلیتر نیز صوت را به همراه داده ترکیب میکند و به سمت پریز تلفن ارسال میکند.
مزایای استفاده از سرویس ADSL :
1) دسترسی به اینترنت پرسرعت تا ۴۰ برابر خطوط معمولی (ارتباطی پرسرعت با اینترنت)
سرویس ADSL باتوجه به سرعت بالای ارتباط (در مقایسه با سرویس های (Dialup) و هزینه مناسب (در مقایسه با سرویس های پهنای باند موجود) راه کاری ایده آل برای کاربران خانگی پرمصرف و کاربران تجاری (دارای شبکه داخلی) می باشد.
2) عدم اشغال گشتن خطوط تلفن:
زمان استفاده از اینترنت ADSL تلفن آزاد است، و به آسانی میتوان از تلفن استفاده کرد و امکان استفاده ی همزمان از اینترنت ، تلفن و یا فاکس مقدور میباشد
3) اتصال دائم به اینترنت
4) عدم اشغالی تلفن در زمان اتصال به اینترنت
5) عدم هزینه قبض تلفن و هزینه های اضافی:
به دلیل مورد اول که تلفن اشغال نیست؛ بنابراین هیچ هزینه ای در قبض تلفن برای شما لحاظ نخواهد شد. شما کاربران محترم در این نوع اینترنت تنها هزینه ی اشتراک ماهیانه را می پردازید و نیازی به پرداخت مالیات و آبونمان، هزینه ی مکالمه، عوارض و ... ندارید.
6) حق اشتراک ثابت ماهانه
7) در هنگام ثبت اینترنت ADSL می توان سرعت مورد نظر را انتخاب نمود.
8) نصب سریع و آسان
معایب خطوط adsl
1) عدم امکان استفاده مشترک یک اشتراک در مکانهای مختلف
2) عدم امکان تغییر خط تلفن مورد استفاده به دلیل نصب تجیهزات در مخابرات.
3) سرعت متغیر با افت و خیز با توجه به تعداد کاربران شبکه
هزینه های سرویس ADSL
با نگاهی دقیق تر به این نکته پی می بریم که هزینه اینترنت ADSL نسبت به اینترنت های دیگر واقعا مقرون به صرفه هست و به جز کاربران غیردایم ، دیگر کاربران به خصوص افرادی که میانگین ۳ ساعت در روز کار می کنند این اینترنت مقرون به صرفه تر است.
هزینه اخذ اشتراک سرویس Adsl در زمان ثبت نام حدود 290000 ریال (هزینه رانژه + نصب توسط شرکت راه انداز ) می باشد.
هزینه کاربری:
جشنواره ویژه مشترکین جدید صبانت
سرویس های جشنواره ویژه مشترکین تمدیدی ADSL صبانت:
سرویس اینترنت ADSL صبانت :
فنآوری ADSL نگاه فنی :
در اختیار داشتن سرعت همان چیزی است که همیشه در پی آن هستیم. فنآوری ADSL پاسخی است به آنها که به سرعت احتیاج دارند تا با استفاده از آن زودتر به هدف برسند، و از دیگر روشهای دسترسی با استفاده از مودمها و خطهای تلفن به ستوه آمدهاند و در پی آن هستند تا با استفاده از این راهکار و با سرعت مطلوب به پاسخ خود برسند. ADSL تکنولوژی جدیدی است که بر بستر کابل تلفن قدیمی وآشنای خودمان عمل میکند. نصب یک سیستم ویژه در داخل پست مخابراتی هر منطقه، مشترکین تلفن آن منطقه را به سادگی و بدون نیاز به هر نوع دخل و تصرف سختافزاری و یا نرمافزاری، از این سرویس بهرهمند مینماید. از این سادهتر ممکن نیست این تکنولوژی بهترین و بیشترین سرعت را بدون نیاز به تدارک زیرساختهای جدید ممکن ساخته است.
▪ استفاده از سیمکشیهای موجود تلفن
استفاده از سیمکشیهای موجود تلفن بدون نیاز به اتصال به دستگاههای حجیم و پیچیده، کار مصرفکننده را بسیار راحت مینماید. برای داشتن یک اتصال ADSL در محل مصرفکننده تنها نیاز به یک مودم ویژه است. پس از برقراری ارتباط، تنها هزینه ثابت خط ADSL به شکل ماهانه و با توجه به پهنای باند دریافتی به عنوان هزینه دریافت میشود. در حالیکه ازارتباط ADSL استفاده میکنید ارتباط تلفنی شما همیشه آزاد و دردسترس است. هزینه تلفن تنها در صورت استفاده از تلفن محاسبه میشود و ربطی به استفاده از خط ADSL ندارد.
▪ چگونگی بهره مندی از خط پرسرعت
کافی است به یکی از نمایندگی های ارایه خدمات اینترنتیصبانت رفته و فرم درخواست این خط را تکمیل نمایید ، چند روز بعد( حداقل ۲ روز)بر روی خط مخابراتی شما در مرکز مخابرات تجهیزاتی نصب می شود،نصاب به سراغ شما آمده ، یک مودم مخصوص به کامپیتور شما وصل می شود، با یک پاسپورد و نام کاربری مثل حالات عادی می توانید به دنیای اینترنت وصل شوید با این تفاوت که اکنون خط مورد استفاده اشغال نیست هزینه تلفن نمی پردازید و به یک خط پرسرعت حدود ۴۰ برابرخطوط عادی متصل هستید.