هک شدن و دلیل کاهش بیش از حد حجم ترافیک اینترنت چیست...؟

 

با توجه به شکایت مکرر برخی از مشترکین اینترنت ADSL مبنی بر سوء استفاده احتمالی برخی از افراد (به غیر از افراد خانواده یا کسانی که مستقیما و با اطلاع صاحب خط اجازه استفاده از اینترنت دارند) از حجم مصرفی ترافیک و پایان زود هنگام آن، قسمت فنی ما بعد از مشاهدات و پیگیری های لازم با واحد پشتیبانی و اکانتینگ مرکزی تهران، موارد ذیل را جهت اطلاع در اختیار شما قرار می دهد:

 

1 شیوع استفاده از نرم افزار های هک تحت سیستم ویندوز و آندروید.

این نرم افزار هک به راحتی قابل نصب بر روی سیستم عامل های ویندوز و اندروید هستند. (منظور کلیه دیوایس هایی است که سیستم عامل آندروید را پشتیبانی می کنند). به زبان ساده و مختصر، این قبیل نرم افزار ها با قرار گرفتن در محیطی که شبکه های وایرلس موجود است با استفاده از الگوریتم های از پیش تعین شده اقدام به شناسایی رمز وایرلس مودم (WiFi Password) کرده و بعد از شناسایی آن را برای صاحب نرم افزار ارسال می کند.

 

 2 تصورات اشتباه برخی از مشترکین در محاسبه مقدار مصرف.

جدای از بحث امنیت در شبکه های وایرلس و یا هک شدن مودم ها توسط افراد سودجو، لازم به توضیح است که هر نوع فعالیتی که در اینترنت انجام میشود به کاهش مقدار ترافیک منجر میشود (حتی باز کردن یک صفحه جستجوی گوگل). اما به طور خلاصه باید گفت که مصرف کلی و چشمگیر حجم ترافیک اینترنت به 2 گروه اصلی تقسیم میشود:

 

دانلود های مستقیم: که شامل دانلود مستقیم انواع فیلم یا کلیپ های تصویری، انواع فایل های صوتی و موزیک ها، انواع بازی ها و نرم افزار های کاربردی می باشد که با تصمیم مستقیم کاربر صورت می پذیرد و قالبا در اکثر موارد حجم آن ها برای کاربر مشخص شده اند.

 دانلود های غیر مستقیم: که شامل استفاده از کلیه نرم افزار های اجتمایی (Social Network) در فضای مجازی میباشد. از جمله پرکاربر ترین آنها میتوان به وایبر، واتس آپ، تلگرام، اینستگرام و یا مشاهده آنلاین فایل های تصویری در شبکه های اینترنتی از جمله YouTube یا آپارات و غیره اشاره کرد.

 

دانلود های پنهانی مانند انواع آپدیت ها و بروز رسانی در سیستم عامل ها (ویندوز و مک) و گوشی های موبایل (اندروید، IOS، ویندوزفون) و نرم افزار های جانبی آنها و یا آپدیت های مکرر آنتی ویروس و فایروال ها و بازی های آنلاین که معمولا به صورت اتوماتیک و بدون اطلاع کاربر انجام میشود را هم باید در نظر گرفت.

 

در آخر مواردی مانند بد افزار ها، سهولت و سادگی در مورد رمز وایرلس، تنظیمات ساده و ابتدایی مودم ها توسط افراد فاقد اطلاعات کافی، عدم استفاده از فایروال ها و آنتی ویروس معتبر و بدون لایسنس و استفاده از فیلتر شکن ها و پروکسی های رایگان هم علاوه بر مصرف چشم گیر حجم ترافیک اینترنت، تاثیرات مخرب و سرقت اطلاعات شخصی را نیز به دنبال دارد.